Den Kreative skole

MT Højgaard byggede i 2001-2008 Den Kreative Skole, Silkeborg Kommunes musikskole, som er en del af byens kulturtorv på Bindslev Plads. Byggeriet af musikskolen var en spændende opgave, fordi en musikskole skal kunne bære samtidig brug af mange musikrum. Samtidig ville kommunen gerne bruge skolens koncertsal til koncerter, også efter kl. 22.

Musikskolens mange samtidige aktiviteter stillede store krav til blandt andet indretning, lyd og akustik. Vi løste opgaven ved at lave dobbelte konstruktioner på store dele af bygningen. På den måde er kravene til lyddæmpning overholdt, så eleverne kan spille uden at forstyrre hinanden.

Tilfreds bygherre

Musikskolen er på i alt 1870 m² og er lavet som et stålbyggeri, der er bygget op af letvægge og forsynet med en åben, gennemsigtig facade i underetagen. Vi løste opgaven i et konstruktivt samarbejde med Silkeborg Kommune og bygherrerådgiver Årstidernes Arkitekter og fik mange rosende ord om vores måde at arbejde på.

Andre skole-projekter

Stjerneskolen

Nordstjerneskolen

Vi har opført en ny byskole i et OPS-samarbejde med DEAS. Skolen samler tre skoler under ét tag.

Læs mere om projektet

Gasværkvej-Skole

Gasværksvejens skole

Sundhedsskadelig 60'er-skole på Vesterbro renoveret - det blev landets til dato mest omfattende PCB-sanering.

Læs mere om projektet

Guldberg skole

Guldberg skole

Guldberg Skole er udpeget som klimaskole. Derfor er miljø og klima inddraget i renoveringsarbejdet - fx med solceller på facaden.

Læs mere om projektet