Alminde-Viuf Fællesskole

Bæredygtigt skolebyggeri

Alminde-Viuf Fællesskole nord for Kolding blev i 2010 udvidet med 600 kvadratmeter i to etager og har nu plads til 485 elever. Udvidelsen bestod primært af kontorer, lærerværelse og musiklokale. Samtidig blev den eksisterende skolebygning renoveret, så klasselokaler og faglokaler fik nye gulve, lofter, ventilation og lamper.

MT Højgaard stod for opgaven, som også var et særligt bæredygtigt skolebyggeri.

God idé - et vinderparameter

Skolens gamle omklædningsrum og kontorlokaler blev brudt ned for at få plads til den nye bygning. Oprindeligt skulle denne bygning beholdes og renoveres, men da det var både økonomiske og energimæssige fordelagtigt, anbefalede MT Højgaard at bygge nyt i stedet for at renovere. Det forslag faldt i god jord hos bygherren, Kolding Kommune, som derfor valgte MT Højgaard som totalentreprenør på opgaven.

Miljø på skemaet

På skolen er der fokus på miljøet, og det var derfor naturligt, at den nye bygning blev opført i energiklasse 1. Derfor fik vægge, tag og gulve ekstra isolering, vinduerne har en U-værdi på 1,1, belysningen består af elsparepærer, og det gennemsnitlige strømforbrug bliver på blot fire watt per kvadratmeter. Samtidig blev bygningen forsynet med 30 kvadratmeter solcellepaneler og et ventilationsanlæg med en genindvindingsgrad på 92 procent.

Tryg skolevej uden lastbiler i morgentrafikken

De nye miljørigtige bygninger blev opført, mens eleverne modtog undervisning. Derfor var det på projektet særligt vigtigt med den løbende kommunikation mellem parterne, så ingen problemer fik lov at vokse sig store. For eksempel var det vigtigt at børnene kunne møde i skole om morgenen. Derfor aftalte MT Højgaard med bygherren, at der ikke måtte ankomme leverancer til byggepladsen mellem klokken halv otte og halv ni om morgenen, så børnene trygt kunne krydse skolevejen uden at rende ind i tonstunge lastbiler.

Andre skole-projekter

Den Kreative skole

Vi byggede i 2007-2008 Silkeborg kommunes nye musikskole, Den Kreative Skole. Det stillede store krav til indretning og akustik.

Læs mere om projektet

Stjerneskolen

Nordstjerneskolen

Vi har opført en ny byskole i et OPS-samarbejde med DEAS. Skolen samler tre skoler under ét tag.

Læs mere om projektet

Gasværkvej-Skole

Gasværksvejens skole

Sundhedsskadelig 60'er-skole på Vesterbro renoveret - det blev landets til dato mest omfattende PCB-sanering.

Læs mere om projektet