Den Blå Planet - Danmarks nye akvarium

Tegnet som en strømhvirvel

Det nye akvarium på knap 10.000 etagemeter er tegnet som en strømhvirvel af arkitektfirmaet 3XN med ingeniørfirmaet Moe & Brødsgård som underrådgiver.

Bygningen har en enestående beliggenhed ved Kastrup Havn - tæt på Københavns Lufthavn, Øresundsforbindelsen, Metroen og Amager Strandpark.

Kvaliteten evalueres løbende

De mange spændende vandmiljøer og runde former i Den Blå Planet har stillet store krav til vores byggetekniske kunnen. Med en digitaliseret byggeproces har vi løbende evalueret kvaliteten af vores arbejde helt ned til mindste detalje og fulgt op på alle tvivlsspørgsmål undervejs.

Det var med til at sikre, at vi i sidste ende kunne aflevere Den Blå Planet uden fejl og mangler, i høj kvalitet og gennemført efter planen.

Erfaring med at bygge akvarier

Vi har før bygget akvarier - blandet andet har vi udvidet Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg med akvarier og sælarium, og vi byggede også det første Danmarks Akvarium, som ligger i Charlottenlund.

Andre projekter under kultur & idræt

Medborgerhus i Hurum, Norge

Medborgerhuset i Hurum er det første byggeri, vi har opført i Norge, efter vi åbnede kontor i Oslo i 2011.

Læs mere om projektet

Silkeborg-medborgerhus

Medborgerhus i Silkeborg

På Bindslev Plads i Silkeborg opføres Medborgerhuset - en del af kulturcentrum.

Læs mere om projektet

Kulturø i Lillebælt

Kulturø i Lillebælt

Kulturøen er en kunstig ø i Lillebælt med et kulturhus. Vi har været med til at projektudvikle den for Middelfart Kommune.

Læs mere om projektet