Den Blå Planet - Danmarks nye akvarium

Tegnet som en strømhvirvel

Det nye akvarium på knap 10.000 etagemeter er tegnet som en strømhvirvel af arkitektfirmaet 3XN med ingeniørfirmaet Moe & Brødsgård som underrådgiver.

Bygningen har en enestående beliggenhed ved Kastrup Havn - tæt på Københavns Lufthavn, Øresundsforbindelsen, Metroen og Amager Strandpark.

Kvaliteten evalueres løbende

De mange spændende vandmiljøer og runde former i Den Blå Planet har stillet store krav til vores byggetekniske kunnen. Med en digitaliseret byggeproces har vi løbende evalueret kvaliteten af vores arbejde helt ned til mindste detalje og fulgt op på alle tvivlsspørgsmål undervejs.

Det var med til at sikre, at vi i sidste ende kunne aflevere Den Blå Planet uden fejl og mangler, i høj kvalitet og gennemført efter planen.

Erfaring med at bygge akvarier

Vi har før bygget akvarier - blandet andet har vi udvidet Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg med akvarier og sælarium, og vi byggede også det første Danmarks Akvarium, som ligger i Charlottenlund.

Andre projekter under kultur & idræt

Arken

Arken Museum for Moderne Kunst

Moderne kunst har fået bedre betingelser på kunstmuseet ARKEN. Vi har udvidet museet med indgangsparti, skulptursal og undervisningslokaler.

Læs mere om projektet

Danfoss-Universe

Danfoss Universe Udviklingspark

Vi stod for oplevelsesparken Universe på Nordals i partnering.

Læs mere om projektet

DR-koncerthus

DR Byens Koncertsal

DR's koncertsal et nyskabende byggeri. Vi udførte størstedelen af byggeriet, herunder råhus-, stål og betonentreprise.

Læs mere om projektet