DR Byens Koncertsal

Alternative løsninger i 40 meters højde

Koncertsalen blev udført i 20-40 meters højde. Fordi den færdige konstruktion nærmest svæver i luften, ville den være ustabil over for vindpåvirkninger i udførelsesfasen. Derfor var en vigtig del af vores opgave at finde alternative løsninger, for at byggeriet kunne lade sig gøre.

Stålkonstruktion understøttet af "soldater"

Sammen med en tværfaglig task force udarbejdede vi en række løsninger.

Efter montagen blev konstruktionen omstøbt med en kombination af specialfremstillede betonelementer, pladsstøbt beton og sprøjtestøbt beton.

Stålkonstruktionen blev monteret oven på specialfremstillede betonelementer, der blev understøttet af gigantiske "soldater", der midlertidigt bar den enorme vægt.

Stålkonstruktionen blev afstivet med stålwirere, hvormed vi fik skabt den nødvendige stabilitet.

Betonfacader som rynket elefanthud

På byggeriet har alle synlige betonfacader en overflade som rynket elefanthud.

Det er resultat af en støbeproces, skabt af arkitekt og ingeniør R.M. Schindler tilbage i 1920’erne. Det lykkedes os at genskabe det markante udtryk med en mere nutidig metode:

Vi beklædte en betonform med bassinfolie i overstørrelse, så den overskydende folie trykkede betonen i forskellige retninger, hvorved der blev dannet de ønskede folder og mønstre for hver støbning.

Læs mere om, hvordan vi fik betonfacaderne til at ligne rynket elefanthud

 

Andre projekter under kultur & idræt

Arken

Arken Museum for Moderne Kunst

Moderne kunst har fået bedre betingelser på kunstmuseet ARKEN. Vi har udvidet museet med indgangsparti, skulptursal og undervisningslokaler.

Læs mere om projektet

Danfoss-Universe

Danfoss Universe Udviklingspark

Vi stod for oplevelsesparken Universe på Nordals i partnering.

Læs mere om projektet

DBP

Den Blå Planet - Danmarks nye akvarium

Danmarks nye akvarium er et af Nordeuropas største og mest moderne akvarier. Den Blå Planet slog dørene op for besøgende i marts 2013.

Læs mere om projektet