Arken Museum for Moderne Kunst

Museet for moderne kunst, ARKEN i Ishøj, har lige siden åbningen i 1996 været en sand publikumsmagnet. Det markante museum rundede således to millioner besøgende i 2007. Året efter udvidede museet sine udstillingsarealer til i alt 5000 m2.

Senest har MT Højgaard stået for yderligere en udvidelse af museet, der blandt andet omfattede et nyt indgangsparti, en skulptursal samt nye  undervisningslokaler til museets skoletjeneste.

Hensyn til museets gæster

Hos MT Højgaard er vi vant til, at der skal tages hensyn til, at de bygninger vi ombygger eller renoverer ofte skal være fuldt funktionsdygtige, mens vi løser vores opgave.

Sådan var det også i forbindelse med udvidelsen af ARKEN, hvor der i hele byggeperioden var skiftende udstillinger, samtidig med at vi blandt andet lagde tag, fjernede køleelementer, borede i mure og byggede vægge i tilstødende rum.

Høje sikkerhedskrav

Sikkerhedsforholdene på museet krævede også særlig opmærksomhed. Mens vi byggede blev der etableret midlertidige adgangsforhold, og der blev stillet meget høje sikringskrav.

På alle midlertidige vægge var der for eksempel sat alarmer op, og alle håndværkere skulle godkendes og have særlige kort, inden de fik lov til at gå i gang med at arbejde.

Andre projekter under kultur & idræt

Danfoss-Universe

Danfoss Universe Udviklingspark

Vi stod for oplevelsesparken Universe på Nordals i partnering.

Læs mere om projektet

DBP

Den Blå Planet - Danmarks nye akvarium

Danmarks nye akvarium er et af Nordeuropas største og mest moderne akvarier. Den Blå Planet slog dørene op for besøgende i marts 2013.

Læs mere om projektet

DR-koncerthus

DR Byens Koncertsal

DR's koncertsal et nyskabende byggeri. Vi udførte størstedelen af byggeriet, herunder råhus-, stål og betonentreprise.

Læs mere om projektet