Ny Psykiatrisk Afdeling i Vejle

40.000 kvadratmeter behandlingsmiljø

Den nye afdeling i Vejle er placeret på en godt 40.000 kvadratmeter stor grund og rummer psykiatrisk skadestue, børne- og ungeambulatorium samt cirka 100 psykiatriske sengepladser. Byggeriet, der er på cirka 17.000 kvadratmeter og arbejdsplads for mere end 250 medarbejdere, danner rammerne for et professionelt og værdigt behandlingshjem.

OPP-projekt

Ny psykiatrisk afdeling er opført som OPP-projekt sammen med DEAS som driftspartner og pensionskasserne PensionDanmark, PKA og SamPension som finansieringspartnere. Med parternes fælles ansvar for det nye byggeri, har vi med OPP mindsket mulige risici ved at sikre en langsigtet, totaløkonomisk og konkurrencedygtig løsning af byggeriet.

Drift de næste 25 år

Samarbejdet omkring Ny psykiatrisk Afdeling bygger på den aftale, vi i 2012 indgik med DEAS og pensionskasserne om fælles deltagelse i fremtidige OPP-projekter. Mens pensionskasserne har fungeret som finansieringspartnere på projektet, har vi i samarbejde med Region Syddanmark indgået aftale med DEAS omkring deres varetagelse af driften af bygningerne i de næste 25 år. Driftsopgaverne indebærer blandt andet vedligehold af bygningerne, installationer og parkeringsplads, hvilket vil sikre at bygningerne forbliver tidssvarende, og at den nye psykiatriske afdeling derved kan bibeholde et højt driftsniveau.

Et byggeri i naturskønne omgivelser

Byggeriet er placeret i den smukke Vejle Ådal, og de naturskønne omgivelser er en væsentlig del af den arkitektoniske udformning. Psykiatriske patienters adgang og udsigt til naturen er nemlig godt for den helende proces, hvorfor afdelingen er bygget op omkring fælles områder og åbne, rekreative gårdhaver.

Andre projekter under hospitaler

Se alle
vejle sygehus

Tilbygning på Vejle Sygehus

Ro og tryghed for patienterne og gode arbejdsbetingelser for personalet var vigtige hensyn, da vi udvidede Vejle Sygehus med en ekstra etage.

Læs mere om projektet

Hospital

Stråleterapicenter på Herning sygehus

Det nye stråleterapicenter ved Herning Sygehus bød på spændende udfordringer, da MT Højgaard byggede det i 2009.

Læs mere om projektet

Hospital

Specialtandlægeklinik i Aalborg

I Aalborg har MT Højgaard opført en specialtandlægeklinik, som samler tandregulering og tandplejen på ét sted.

Læs mere om projektet