Bæredygtigt plejecenter og sundhedshus i Albertslund

Nyt byggeri i centrum

I forlængelse af det eksisterende bycentrum har vi for Albertslund kommune opført et nyt byggeri, som består af plejecenter, sundhedshus, parkeringskælder og et bytorv med butik og café.

Bæredygtigt sundhedshus

Bæredygtighed stod højt på agendaen for Albertslund kommune, og det 3.600 kvadratmeter store sundhedshus lever derfor op til energikravene i 2015-bygningsreglementet.

Huset indeholder blandt andet faciliteter til genoptræning, sygeplejeklinikker, omsorgstandpleje, klinikfaciliteter til praktiserende læger og café.

Plejecenter med tre boligtyper

En anden del af byggeriet består af et plejecenter, som rummer 108 boliger, fordelt mellem tre forskellige boligtyper; 81 almindelige plejeboliger, 15 ældreboliger og 12 flexboliger.

Nogle af de 81 plejeboliger er ægtefælleboliger med plads til to beboere. Boligerne egner sig til ægtepar, som gerne fortsat vil bo sammen, selv om den ene ægtefælle har brug for så meget pleje, at hun eller han ikke længere kan bo i eget hjem.

De 15 ældreboliger er traditionelle ældreboliger, og de 12 flexboliger er beregnet til korte ophold. Flexboligerne kan for eksempel være til borgere, der er udskrevet fra hospitalet, men fortsat har brug for mere opsyn og pleje, end det er muligt at give i hjemmet.

Parkeringskælder med elevator til boligtårne

Boligerne i plejecentret  ligger med udsigt over byens tage og Vestskoven. Fra den nye parkeringskælder kan man tage elevatorer op i boligtårnene eller gå direkte ud i Albertslund Centrum via det nye torv.

Se også

vejle sygehus

Tilbygning på Vejle Sygehus

Ro og tryghed for patienterne og gode arbejdsbetingelser for personalet var vigtige hensyn, da vi udvidede Vejle Sygehus med en ekstra etage.

Læs mere om projektet

Hospital

Stråleterapicenter på Herning sygehus

Det nye stråleterapicenter ved Herning Sygehus bød på spændende udfordringer, da MT Højgaard byggede det i 2009.

Læs mere om projektet

Hospital

Specialtandlægeklinik i Aalborg

I Aalborg har MT Højgaard opført en specialtandlægeklinik, som samler tandregulering og tandplejen på ét sted.

Læs mere om projektet