Ombygning af Assens Rådhus

Assens’ nye rådhus ligger i byens gamle sukkerfabrik. Sukkerproduktionen på fabrikken er derfor nedlagt og fabrikkens gamle bygninger er blevet renoveret og ombygget til et fuldt funktionsdygtigt kommunekontor.

Bevaringsværdigt byggeri renoveret

MT Højgaard har stået for opgaven med at omdanne fabrik til kontor. Hovedbygningen, som stammer fra 1884, er delvis bevaringsværdig. To af facaderne måtte ikke berøres under renoveringen. Når man ser de gamle bygninger forfra, er det derfor kun de nye vinduer og tag, der røber den gennemgribende renovering.

Men når man træder ind i det nye rådhus, ser man straks forvandlingen fra fabrik til rådhus. Efter mange måneders forhandling og planlægning med Assens Kommune blev det nemlig besluttet, at det meste af indmaden i sukkerfabrikkens gamle bygning skulle nedbrydes.

Det gode håndværk videreført

Bygningen er udført i gule teglsten og vidner om datidens gode håndværk.  Indvendigt har MT Højgaards murere videreført den gode håndværkstradition og med nænsom hånd pudset en del af de indvendige vægge op under specielle hensyn til bygningens skævheder.

Moderne kontorlook med historie

Udfordringen på opgaven har været at skabe et moderne kontorhus, hvor nutidens høje krav til lys, lyd og fleksibilitet opfyldes, uden at husets historie går tabt. Det moderne kontorlook er understreget af, at bygningen indvendig er ét stort lokale med en central kerne, så det er muligt at se hele vejen fra stueetagen op til loftsvinduerne i anden sals højde. Der skal sidde cirka 200 mennesker i huset, hvorfor der også er brug for rum til individuelle samtaler og møder.

Listebeklædning dæmper lyd

Som kontrast til alle de hvide vægge, søjler og lofter, har vi foret huset med asketræ, som giver huset varme. Hele den gennemgående kerne er beklædt med trælister, ligesom gulv, trappetrin og håndlister er udført i træ.

Et godt lysindfald

Det gamle spær, der bærer taget, er udført i stål, og for at det kunne anvendes efter de sikkerhedsforeskrifter, der kræves i dag, var det nødvendigt at sprinkle overalt. Spærene og loftet er efterfølgende blevet sprøjtemalet hvidt, hvilket bevirker at det lysner rummene på øverste etage, hvor også ovenlysvinduerne giver et godt lysindfald.

Andre domicil-projekter

Domiciler-Brørup

Ny bankfilial til Brørup sparekasse

En bæredygtig bankfilial: Et lavt energiforbrug er sikret i Brørup sparekasse - til gavn for både miljøet og bankens udgifter.

Læs mere om projektet

Domiciler-Dong

Udvidelse af DONG Energys domicil

Vi har udvidet DONG Energy på Lyngbyvej i Gentofte for tredje gang. I denne etape opførte vi i alt 33.000 kvadratmeter kontorer.

Læs mere om projektet

Domiciler-Administration

LandBoMidtØst domicil

Det spændende domicilbyggeri for LandboMidtØst er opført som et lavenergihus i energiklasse 2.

Læs mere om projektet