Field’s

I Ørestaden på Amager ligger Skandinaviens største shoppingcenter, Field’s. Det 148.000 m² store center rummer 140 specialbutikker, 20 caféer og restauranter og har cirka 2.500 ansatte. Hver dag byder Field’s tusindvis af besøgende velkommen.

Det populære shoppingcenter er som mange moderne byggerier præget af store stål- og glaskonstruktioner, og det stiller høje krav til brandisoleringen. Stål mister nemlig sin stivhed allerede ved 450 grader celsius og vil derfor hurtigt miste sin bæreevne i tilfælde af brand. Det kunne i yderste konsekvens betyde at bygningen kollapser og koster mange mennesker livet.

MT Højgaard brandisolerer Field’s

I perioden 2003-2005 gav bygherren, Steen & Strøm A/S, derfor MT Højgaard opgaven at isolere Field’s stålkonstruktioner og andre bærende elementer.

Brandisoleringen bestod af to hoveddele. Først blev der isoleret med Rockwool på centerets stålkonstruktioner, søjler, ventilationsskakter og ventilationsadskillelser. Derefter blev der malet med brandmaling på alle udsatte steder. 

Med den omfattende brandisolering i Field’s kan bygningen nu modstå meget høje temperaturer i mindst en time ad gangen. Det skaffer tid nok til, at de mange tusinde besøgende og medarbejdere kan evakueres fra centeret, inden en eventuel brand skulle få katastrofale følger.

Planlægning, koordinering og fleksibilitet

På grund af Field’s enorme størrelse er der uden tvivl tale om en af de mest omfattende brandisoleringsopgaver, der nogensinde er foretaget i Danmark.  Arbejdet krævede derfor meget omhyggelig planlægning og koordinering fra MT Højgaards side og ikke mindst en stor portion fleksibilitet fra alle, der var involveret i det 13 måneder lange projekt.

Andre projekter under butik, center & hotel

Udvidelse af Aalborg Lufthavn

I Aalborg har vi udvidet og ombygget lufthavnen, så den i dag kan håndtere den øgede trafik til det nordjyske.

Læs mere om projektet

City2

City 2

Renovering og butiksbyggeri: Vi har flere gange i tidens løb ombygget og renoveret Shoppingcentret City 2.

Læs mere om projektet

Kennedyarkaden

Kennedy Arkaden

I Kennedy Arkaden har vi lavet ledelinierne i busterminalens klinkegulve, så det fungerer som en guide til blinde og svagtseende.

Læs mere om projektet