Udvidelse af Aalborg Lufthavn

Kraftig vækst i lufthavnstrafik

Både antallet af udenrigspassagerer og indenrigstrafikken er vokset kraftigt over de senere år, og derfor trængte Aalborg Lufthavn til at blive udvidet, så man kunne håndtere den øgede trafik til det nordjyske.

Vi har udvidet lufthavnen med 7.000 kvadratmeter, og så har vi ombygget de 12.000 kvadratmeter, der udgør den oprindelige lufthavn.

Internationalt snit

Aalborg har efter fornyelsen fået en topmoderne lufthavn med internationalt snit og med to ankomsthaller, VIP-lounge, ny stor tax-free-butik på 500 kvadratmeter, tre spisesteder og bedre forhold for security.

Udvidelsen af lufthavnen er sket ved at forlænge den flotte lufthavnsbygning i begge ender med sammenlagt 7.000 nye kvadratmeter. Bygningen er tegnet af Schmidt, Hammer & Lassen, og arkitekturen er videreført i tilbygningen, tro mod den oprindelige arkitektur.

Udvidelsen omfattede også 1.000 flere p-pladser i tilknytning til lufthavnen.

Fra seks til 11 gates

Også de 12.000 ”gamle” kvadratmetre fik en kærlig hånd og blev ombygget. Antallet af gates er øget fra seks til 11 gates, og der er nu plads til i alt ni fly på pladsen.

Ud over os har Arkitektfirmaet Nord i Aalborg og Niras deltaget i byggeriet som bygherrerådgivere. Vi har samarbejdet med ingeniørfirmaet Lindgaard, Aalborg og gpp arkitekter, Aarhus.

Læs mere om projektet

Andre projekter under butik, center & hotel

Fields

Field’s

En af de mest omfattende brandisoleringsopgaver, der nogensinde er udført i Danmark, var på shoppingcenteret Field's.

Læs mere om projektet

City2

City 2

Renovering og butiksbyggeri: Vi har flere gange i tidens løb ombygget og renoveret Shoppingcentret City 2.

Læs mere om projektet

Kennedyarkaden

Kennedy Arkaden

I Kennedy Arkaden har vi lavet ledelinierne i busterminalens klinkegulve, så det fungerer som en guide til blinde og svagtseende.

Læs mere om projektet