Boligrenovering af Skovgårdsparken

Energirenovering i Brabrand

På Karensvej/Sigridsvej i Brabrand har vi udført en energirenovering af 256 lejligheder fordelt på ni blokke for Brabrand Boligforening.

Renoveringen omfattede udskiftning af tag fra et saddeltag til et fladt tag, efterisolering af facadebrystninger samt udskiftning af altaner. Indvendigt renoverede og udskiftede vi alle installationer, og der blev etableret ventilation i alle lejligheder.

Grønne opholdsarealer udenfor

Udover renoveringen har vi udført en række arbejder på udendørsarealerne, så det er blevet et mere spændende landskab med grønne, parklignende forhold, hvor beboerne har gode opholdsarealer med muligheder for aktivitet, leg og bevægelse.

Beboerne inddrages

Alle beboerne blev boende i deres boliger, mens renoveringen stod på. Derfor har det været vigtigt at inddrage beboerne, og vi har blandt andet afholdt et workshopforløb med dem.

At samarbejde med beboerne var vigtigt, så de kunne fortsætte deres hverdag som de plejer, føle sig trygge og velinformerede under renoveringen.

Bæredygtige tiltag i renoveringen

Der er en række bæredygtige tiltag i renoveringen, såsom papiruld i facader, genbrug af vinduesglas til isolering, stort solfangerprojekt, solceller, lodret jordvarme for blok A, energigenbrug af spildevand, vandopsamling, fravalg af imprægnerede produkter, linoliemaling og fravalg af kompositmaterialer.

Der har igennem hele projektet været arbejdet med en aktiv miljøplan, og underentreprenører blev ligeledes valgt ud fra miljøkriterier.

Lavenergibygning klasse 2015

Bygningerne lever op til kravene til lavenergibygning klasse 2015. Boligerne er gennem etablering af jordvarmeanlæg med energibrønde blevet selvforsynende med varmeenergi. Det er landets første renovering med denne status, og det største jordvarmeanlæg med energibrønde i Danmark.
 

Andre projekter under boligrenovering

Se alle boligrenoverings-projekter
Assens rådhus

Assens Rådhus

I Assens ligger kommunekontoret i byens gamle sukkerfabrik. De bevaringsværdige bygninger renoveret og omdannet til moderne kontorlokaler.

Læs mere om projektet

Domiciler-Brørup

Ny bankfilial til Brørup sparekasse

En bæredygtig bankfilial: Et lavt energiforbrug er sikret i Brørup sparekasse - til gavn for både miljøet og bankens udgifter.

Læs mere om projektet

Boelholm 1 og 2

I 2010 færdiggjorde vi en omfattende renovering af 218 gårdhavehuse på Boelholm i Stenløse for KAB. Samarbejdet forløb godt på trods af store vejrmæssige udfordringer som følge af to hårde vintre i renoveringsperioden.

Læs mere om projektet