Boligrenovering i Albertslund Syd

Renovering af boliger i Albertslund

Renoveringen af 544 rækkehuse i Albertslund er del af en større helhedsplan kaldet Masterplan Syd, hvor hele bydelen Albertslund Syd renoveres. Målet er at udvikle Albertslund Syd fysisk og socialt, så det også i fremtiden vil være et attraktivt boligområde.

Renoveringen har fremtidssikret boligerne og givet dem tidssvarende kvaliteter, og renoveringen hænger sammen med øvrige indsatser i området, som strækker sig over de næste ti år.

Renovering med vægt på energieffektivitet

Vi har renoveret rækkehusene for Bo-VEST. Boligerne trængte til at blive renoveret, da materialerne var nedslidte, isoleringsniveauet var utilstrækkeligt og da der var betydelige problemer med indeklimaet.

I projektet var der fokus på energieffektivitet, hvilket blandt andet bygger på ”Albertslund-konceptet”, der blev hædret af Nordisk Ministerråd ved kåringen af Albertslund som Årets Energikommune 2011.

Renoveringen skulle derfor leve op til lavenergiklasse 2015 ved passive tiltag, og boligerne er blevet forberedt til lavenergiklasse 2020.

Respekt for arkitekturen

Der blev gennemført et demonstrationsprojekt med renovering af seks af rækkehusene. Vores renoveringsløsning er i tråd med det oprindelige udtryk på rækkehusene, og vores tiltag bygger på stor respekt for bebyggelsens historie og den oprindelige arkitektur.

Samtidig tilfører vi rækkehusene yderligere kvaliteter i forhold til arkitektur, byggeteknik, bæredygtighed og funktion.

Hensyn til beboerne

Under renoveringen havde vi fokus på at have en god dialog med beboerne og inddrage dem i processen. De havde alle forskellige forudsætninger, interesser, bekymringer, ønsker og ideer, som vi var lydhøre over for.

Fakta

Renoveringen gav boligerne et løft – blandt andet i form af:

  • øget loftshøjde i karnapperne, og dermed bedre lysindfald
  • nye baldakiner og inddækninger ved taget 
  • vinduer i metalplader, stål og glas
  • hele førstesalen og tagkonstruktionen blev udskiftet
  • facader blev udskiftet til mørkt naturskifer

Andre projekter under boligrenovering

Se alle boligrenoverings-projekter

Boligrenovering af Gjesingparken

Boligområdet Gjesingparken har undergået en totalrenovering af boligblokke og servicebygninger. Vi stod for renoveringen af tag og facader, og renoveringsarbejdet omfattede 284 lejligheder fordelt på 15 boligblokke.

Læs mere om projektet

Boligrenovering af Lunden

Boligrenoveringen i Brøndby Strand har resulteret i et energioptimeret boligbyggeri. Under renoveringen blev alle beboere genhuset.

Læs mere om projektet

Boligrenovering af Åbyhøjgård

Beboerne er i fokus, når 297 boliger renoveres i Åbyhøj i Aarhus. På baggrund af erfaring fra lignende renoveringsprojekter af boliger bliver der særligt lagt vægt på medbestemmelse og tæt dialog med beboerne, hvilket er med til at skabe den tillid, der er altafgørende for et vellykket forløb.

Læs mere om projektet