Plejecenter Sædding

Esbjerg Kommune ønskede at omdanne den nedlagte Sædding Skole til et nyt specialcenter for fysisk og psykisk syge ældre. MT Højgaards tømrerafdeling løste blandt andet tømrerentreprisen og fik brug for alle kompetencer indenfor tømrerfaget.

Specialcenteret blev dannet af dele af den tidligere skoles bygninger, som blev koblet sammen med nye bygningselementer. På den måde har de ældre fået mulighed for både at forme deres egen identitet i trygge ramme og deltage i fællesskaber i både små og store enheder.

Tømrer- og smedearbejde indvendigt og udvendigt

Der var mange spændende tømreropgaver forbundet med ombygningen. Vi stod blandt andet for at lave hele tagkonstruktionen, en flot taghave bestående af mos i alverdens farver og alle facadelukninger inklusive solafskærmning. Derudover lavede vi de udvendige forbindelsesgange og de overdækkede terrasser, der blev belagt med mahognigulve. Indvendigt udførte vi lofter, gulve, døre og foldevægge.

Også MT Højgaards smedeafdeling var involveret i ombygningen; smedene lavede blandt andet stålkonstruktioner til de franske altaner, trapperne og forbindelsesgangene.

Andre projekter under boligbyggeri

Sanderum

Sanderum Plejecenter

Plejecenteret Sanderum blev moderniseret med en grundig til- og ombygning i 2007. MT Højgaard stod for opgaven.

Læs mere om projektet

Æbleblomsten

Seniorbofællesskabet Æbleblomsten bestående af 21 nye almene boliger blev afleveret til den aftalte tid og uden fejl og mangler.

Læs mere om projektet

Dybenskærhave Plejecenter

I sommeren 2011 kunne de første beboere flytte ind i de nye, moderne plejeboliger, hvor hyggen fylder mere end det institutionsagtige.

Læs mere om projektet