Mariested

Tidssvarende og velfungerende socialpsykiatrisk bosted

Mariested i Sæby er et bosted for voksne mennesker med psykiatriske lidelser, der i kortere eller længere tid har brug for ophold i en socialpsykiatrisk boform. Første etape af projektet var et nybyggeri af 18 boliger på i alt 1.450 kvadratmeter. Boligerne er placeret i tre bofællesskaber med tilhørende fælles- og servicearealer.

Energioptimeret nybyggeri med jordvarme og solcelleanlæg

Boligerne er blevet lyse, åbne og energioptimerede. Der har været stor fokus på langtidsholdbare løsninger og på at holde omkostningerne nede. Der er super lavenergiruder, varmeforbruget dækkes af jordvarme, og elforbruget dækkes af solcelleanlæg placeret på skure. Solcelleanlægget kan producere, selv når det er overskyet.

Ved løbende rådgivning hjalp vi med at finde besparelser på 2,8 mio. kroner ved at bruge andre materialer end planlagt, for eksempel blev der valgt andre ruder.

Så meget ro for beboerne som muligt

Anden etape indebar ombygning og renovering af de eksisterende boliger på i alt 2.550 kvadratmeter.

Oprindeligt skulle ombygningen foretages over to etaper, men da det er essentielt med så meget ro som muligt for beboerne, anbefalede vi at ombygge i kun én etape for at skabe mindst mulige gener for beboerne.

Som følge heraf er byggeprocessen blevet lettere og mere positiv for beboerne.

Andre projekter under boligbyggeri

Diagergård

Boinstitutionen Diagergård

Der gemte sig en overraskelse i jorden, som krævede en større jordudskiftning, da bofællesskabet Diagergård skulle udvides.

Læs mere om projektet

Rosenkildeparken

Rosenkildeparken

Brugergruppen blev inddraget, da de handicapvenlige plejeboliger Rosenkildeparken skulle renoveres i 2006.

Læs mere om projektet

Humlehusene

Ældreboliger

Rigtige adgangsforhold, grøn udsigt og gode fællesfaciliteter. Det er vigtige ingredienser i seniorboliger og ældreboliger.

Læs mere om Ældreboliger