Viborg Rådhus

Råhuset til Viborgs nye rådhus

Rådhuset er på 20.000 m² og er opført i fem etager med glasfacader hele vejen rundt. Vi har opført råhuset til byggeriet, som er bæredygtigt. For eksempel består glasset i facaderne af trelags-energiruder, der skærmer for solindfaldet om sommeren og mindsker behovet for køling.

Bæredygtigt rådhus

Overalt i det nye rådhus er der taget hensyn til det fremtidige energiforbrug. Et solcelleanlæg på taget forventes at producere 76.000 kWh om året, automatisk styrede indtagslemme i facaderne sikrer naturlig ventilation, og termoaktive konstruktioner med slanger indstøbt i betondækkene medvirker til opvarmning om vinteren og nedkøling om sommeren.

Disse tiltag – og flere andre – betyder, at rådhuset fremstår som et lavenergiklasse 1-byggeri.

Læs mere om projektet

Andre bæredygtige projekter

Brørup-Sparekasse

Brørup sparekasse

En bæredygtig bankfilial: I Brørup Sparekasse er et lavt energiforbrug sikret - til gavn for miljøet og for bankens udgifter.

Læs mere om projektet

Guldbjerg-skole

Guldberg skole

Guldberg Skole er udpeget som klimaskole. Derfor er miljø og klima inddraget i renoveringsarbejdet - fx med solceller på facaden.

Læs mere om projektet

Domiciler-Brørup

Ny bankfilial til Brørup sparekasse

En bæredygtig bankfilial: Et lavt energiforbrug er sikret i Brørup sparekasse - til gavn for både miljøet og bankens udgifter.

Læs mere om projektet