Syv havne genopbygget på Maldiverne

Mange af havnene i den lille østat Maldiverne i Det Indiske Ocean blev ramt af omfattende skader efter tsunamien i december 2004. Uden funktionelle havne er ø-livet på Maldiverne meget problematisk. En velfungerende havn gør det muligt for folk at rejse til og fra øerne og forbinder dermed øerne med omverden.

På mange af de små øer i Maldiverne er der ingen skoler og kun få begrænsede sundhedsfaciliteter. Sikre havne er derfor ikke blot en livline udadtil, de fungerer samtidig som kystsikring ved at beskytte øerne mod havet. MT Højgaard har derfor genopbygget syv havne på seks forskellige øer i Maldiverne.

Projektet indebar:

Genopbygningen af havnene indebar nedrivning af de eksisterende havnefaciliteter, uddybning af kanaler og havnebassin, indvinding af havbund, opførelse af moler, bølgebrydere og støttemure ved havnebassinet. Til sidst installerede vi navigationslys ved indgangen til havnen for at gøre havnen forsvarligt farbar. Derudover omfattede vores arbejde kystsikring, der forhindrer, at øerne forsvinder i havet på grund af erosion.

De syv havne er:

Funadhoo Havn på Funadhoo i Shaviyani atollen, Malé North Havn i North Malé atollen, Dhiyamigili Havn på Dhiyamigili i Thaa atollen, Isdhoo Havn og Isdhoo-Kalaidhoo Havn på Isdhoo i Laamu atollen, Fonadhoo Havn på Fonadhoo i Laamu atollen og Dhaandhoo Havn på Dhaandhoo i Gaafu Arifu atollen.

Læs om andre projekter

OluvilPort

Erhvervs-og fiskerihavn, Sri Lanka

På Sri Lanka har MT Højgaard etableret både erhvervshavn og fiskerihavn i Oluvil Port.

Læs mere om projektet

New Jetty Masseid

Mole, Mesaieed Port

Betonrenovering på eksisterende mole og etablering af ny mole i Qatar. Det lød opgaven på for MT Højgaard i 2008.

Læs mere om projektet

Vandforsyning-Kloakering

Vandforsyning og vandbehandling

Rent vand er vigtigt. Vi kan hjælpe dig, hvis du skal have lavet kloakarbejde, kloakrenovering eller et renseanlæg.

Vandforsyning og vandbehandling