Skybrudssikring ved Frederiksholms Kanal

To nye udløbsledninger

Mange virksomheder og restauranter i området omkring Slotsholmen i København blev meget hårdt ramt af skybruddet i sommeren 2011. Vandet samlede sig i gaderne og kunne ikke løbe væk, til trods for at havnekanalen ligger lige ved siden af.

For at mindske skybrudsskaderne fremover i Indre By har vi for HOFOR etableret to nye udløbsledninger til Frederiksholms Kanal ved Fortunstræde og Boldhusgade.

Regnvand ledes væk fra gaderne

Indre By er således bedre klædt på til fremtidige skybrud, idet regnvandet nu kan ledes væk fra gaderne og ud i havnen via riste i belægningen.

HOFOR havde specifikt bedt MT Højgaard om at udføre opgaven og hjælpe til med et løsningsforslag, fordi vi i 2005-2006 renoverede Kaj 132 for By & Havn, hvor de to nye udløb skulle igennem.

Andre skybrudssikringsopgaver

For Københavns Energi har vi også udført skybrudssikring andre steder i løbet af 2012 – herunder en aflastningssikring af Vilhelmsdalsløbet ved Tuborg Øst i Hellerup og skybrudssikring på strandpromenaden ved Svanemøllebugten.

Læs om andre projekter

Ledningsarbejder

El-ledninger og fiberrør, SEAS-NVE

MT Højgaard har lang erfaring med at lægge forsyningsledninger ned i jorden. I flere omgange har vi gravet kabler ned i jorden for SEAS-NVE.

Læs mere om projektet

Ledningsarbejder

Nye rør under Amalienborg

Pipe bursting-teknikken blev anvendt, da nye rør omkring Amalienborg og Slotsholmen skulle udskiftes i 2004.

Læs mere om projektet

betonrenovering

Brodæk fjernet, Borrevejle Vig

Da broen ved Borrevejle Vig i Roskilde Fjord skulle udskiftes, måtte vi tænke i alternative løsninger og endte med at skære broen væk.

Læs mere om projektet