Mønbroen er blevet langtidsholdbar

Betonrenovering af Mønbroen

Der var tale om en gennemgribende renovering af betonen på den 750 meter lange broforbindelse mellem Sjælland og Møn. Alt sammen for at gøre broen sikker for både kørende og sejlende trafik i mange år frem.

Vi udførte arbejdet for Vejdirektoratet, og det var en omfattende renoveringsopgave, hvor alt af beton skulle renoveres: vi renoverede hele oversiden af broen og udskiftede kantbjælker og rækværk.

Den eksisterende belægning på fortove og vejbaner erstattede vi med et 100 mm armeret lag beton, der blev afsluttet med en 7 mm tyk kunstbelægning.

Trafik på broen under renoveringsarbejdet

Udover betonrenoveringen udførte vi også trafikafvikling og bore- skærearbejde. En stor udfordring på projektet var netop, at der skulle være konstant trafik på broen, hvorfor vi ikke kunne afspærre den helt. Det betød også, at vi kun kunne arbejde i ét spor ad gangen.

Af samme grund etablerede vi en lysregulering, så bilerne kunne komme sikkert frem og tilbage i det ene spor, der var tilgængeligt.

Specialkonstrueret stilladsvogn

Men vi har også måttet tænke kreativt på projektet, fx i form af en specialkonstrueret stilladsvogn, der kørte på siden af broen. Med vognen blev det muligt for os at arbejde med vandet lige under os.

Det har været nødvendigt, da de gamle kantbjælker og autoværnet skulle skæres helt væk, så der efterfølgende kunne blive etableret nye.

Læs om andre projekter

Betonrenovering på Boulevardtunnelen

Betonrenovering udført i Boulevardtunnelen, som består af to tunnelrør mellem stationerne Østerport og Vesterport i København.

Læs mere om projektet

Lillebæltsbroen

Betonrenovering på Lillebæltsbroen

For Banedanmark renoverede MT Højgaard i 2011 Lillebæltsbroen og udtog borekerner, der skulle vidne om broens tilstand og rest-levetid.

Læs mere om projektet

Renovering af Christiansborg slotstårn

Da slotstårnet blev opført, havde man lagt jernene i betonen for yderligt. Det betød, at betonen begyndte at skalle af, og trængte derfor til en renovering.

Læs mere om projektet