Nordstjerneskolen er årets skolebyggeri

4. oktober 2013

På en konference om byggeri af fremtidens skole blev Nordstjerneskolen i Frederikshavn kåret til årets skolebyggeri 2013. Skolen var nomineret sammen med fire andre skolebyggerier, og mere end 1.500 personer deltog i afstemningen forud for konkurrencen.

Et par af kommentarerne fra nogle af dem, der stemte på Nordstjerneskolen lyder:

”Det er en super flot og lækker skole at komme på. Når man kommer ind, bliver man mødt af skolens hjerte, som signalerer, at dette er et rart sted at være. Er super glad for, at mine børn er så heldige at gå på Nordstjerneskolen.”

”Jeg vælger Nordstjerneskolen, fordi der er tænkt på barnets trivsel, læring og samspil med andre børn på samme alderstrin, men også med hele skolen. Der er tænkt på bæredygtige løsninger i hele byggeriet, der direkte kan bruges i undervisningen. En skole man kan lære noget af!”

MT Højgaard har opført skolen i Offentligt Privat Samarbejde. Sammen med ejendomsforvaltningsselskabet DEAS har vi dannet et selskab, der udover at stå for opførelsen af byggeriet, også skal stå for driften i 25 år. Det har givet ekstra incitament til at tænke i bæredygtige og totaløkonomiske løsninger, hvor der er lagt vægt på vedligeholdelsesvenlige og slidstærke materialer i meget høj kvalitet.

MT Højgaard og DEAS ejer sammen fire andre lignende projekter, blandt andet Ørstedskolen på Langeland og Vildbjerg Skole i Vildbjerg ved Herning. I 2012 indgik DEAS og MT Højgaard en aftale med PensionDanmark, PKA og Sampension om samarbejde vedrørende deltagelse i fremtidige bygningsrelaterede OPP-projekter. Aftalen indebærer, at der kan investeres for op til 5 mia. kr. indenfor de kommende år.

Konferencen om fremtidens skolebyggeri blev afholdt af Nohr-Con.

Læs mere om projektet

Se MT Højgaards egen video, hvor der er flotte billeder af Nordstjerneskolen