Storstilet samarbejde skal sikre lokale arbejdspladser i Grønland

18. oktober 2012


Et bredt samarbejde mellem lokale grønlandske virksomheder skal sikre, at de internationale råstofmillioner skaber arbejdspladser og velfærd for så mange lokale som overhovedet muligt. De nuværende samarbejdspartnere håber på, at der kommer endnu flere lokale virksomheder med i samarbejdet.

Vil du vide mere?
kontakt os

For godt halvandet år siden indgik de grønlandske entreprenørvirksomheder EMJ-Atcon og Permagreen et samarbejde med MT Højgaard i Grønland, der skal bane vejen for lokal involvering i store mine- og olieprojekter. Samarbejdet blev indgået i erkendelse af, at der er brug for en enorm muskelkraft, hvis man vil have opgaver for de store, internationale operatører.

Nu er kredsen af lokale virksomheder blevet udvidet. Det betyder, at Dykkerfirmaet MASIK, Arssarnerit A/S, Brøndum Grønland A/S og Godthåb Transportservice A/S nu også er en del af samarbejdet.

− Vi er rigtig glade for, at der nu er endnu flere lokale virksomheder med på vognen. Vi er alle nødt til at erkende, at de opgaver, der bliver efterspurgt i forbindelse med storskalaprojekterne er alt for omfattende til, at vi kan klare dem alene. Derfor er der stor fornuft i, at så mange lokale virksomheder som muligt går sammen om at byde ind på de mangeartede opgaver, siger Jóannes Niclassen, divisionsdirektør i MT Højgaard og suppleres af Vagn Frederiksen, direktør i Brøndum Grønland A/S:

− Grønlands nyere historie rummer alt for mange eksempler på, at vi lokale er blevet tilskuere til udviklingen. Den fejl skal vi ikke begå igen. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi samarbejder med hinanden om at løse opgaver for de internationale selskaber. Det vil sikre lokale arbejdspladser, lokalt engagement og i sidste ende vil det også være gavnligt for samfundsøkonomien.

Dækker flere områder

De nye aftaler betyder, at i alt syv lokalt forankrede virksomheder er klar til at kæmpe for at få så mange ordrer som muligt fra de internationale operatører. Og aftalerne betyder samtidigt, at det er blevet muligt at byde ind på flere forskellige områder.

− Samarbejdet er gået fra kun at dække bygge- og anlægsområdet til også at dække eksempelvis VVS, transport med videre. Det betyder, at vi kan tilbyde de internationale virksomheder nogle lidt større pakkeløsninger end ellers, og det er meget positivt, siger Niels Pedersen, direktør i Godthåb Transportservice A/S der også tilføjer, at dette er en mulighed som vi har ventet på i 1½ år.

En af de nye aktører er el-firmaet Arssarnerit A/S. Her er der store forhåbninger til det kom-mende samarbejde.

− Vi kan jo godt se, at vi slet ikke har manpower nok til at løse opgaver af den størrelse, der bliver tale om, når de store selskaber først rykker ind. På den baggrund er det godt tænkt, at starte et bredt funderet lokalt samarbejde om at få så mange opgaver som muligt, siger Torben Nielsen, direktør i Arssarnerit A/S.

Telefonen er altid åben

Hvis det står til de nuværende samarbejdspartnere, så kommer kredsen af lokale virksomheder til at blive udvidet endnu mere.

− Vi håber alle sammen, at der er endnu flere der har lyst til at være med. Vores forventning er, at der kommer så mange opgaver, at vi ikke har en chance for at løfte dem alle sammen lokalt. Men det er vigtigt for os, at vi kan løfte så mange som muligt, så vi dermed sikrer, at det i videst mulige omfang bliver lokale, der kommer til at besætte de mange arbejdspladser. Den bedste måde at sikre dette på er ved at være så store som muligt, siger Jóannes Niclassen og tilføjer:

− Jeg håber, at jeg bliver kimet ned af lokale virksomheder, der har lyst til at være med, og som har noget at byde ind med.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website