Om OPP

Til offentlige bygninger og anlæg

OPP er en fordel, når du skal opføre nye offentlige bygninger og anlæg. OPP sikrer en langsigtet, totaløkonomisk og konkurrencedygtig løsning i forhold til traditionelle licitationsformer. 

Med OPP bestiller og lejer den offentlige part sit byggeri eller anlæg hos det private OPP-selskab. Her får bestilleren en fast og kendt husleje i typisk 20 eller 30 år. I kontrakten indgår kontinuerlig drift og vedligeholdelse.

Byggeri eller anlæg er derfor velholdt i alle år og sikret mod nedslidning.

Fælles ansvar for at minimere risici med OPP

Som bestiller indgår du i en tæt dialog med tilbudsgiverne både inden valget af samarbejdspartnere og bagefter, når projektet skal føres ud i livet. Det betyder, at du som partner skal tænke i totaløkonomi. Alle har nemlig et fælles ansvar for at minimere risici, og alle skal forholde sig til 20 eller 30 års drift og vedligeholdelse.

Det medfører tidssvarende løsninger og gennemtænkte materialevalg. Med andre ord: Kvalitet for pengene.

OPP anvendes både til enkeltstående projekter og til flere opgaver på én gang. Der er store totaløkonomiske gevinster at hente på den måde.

Se også

Spørgsmål om OPP

Hvad er OPP og hvem er med i OPP? Læs de ofte stillede spørgsmål om OPP.

Læs mere

Partnering-Coloplast

Om Partnering

Partnering er et samarbejde mellem bygherre, entreprenør og rådgiver, der sikrer effektiv byggestyring i et bygge- eller anlægsprojekt.

Læs mere

Ledningsarbejder

Nye rør under Amalienborg

Pipe bursting-teknikken blev anvendt, da nye rør omkring Amalienborg og Slotsholmen skulle udskiftes i 2004.

Læs mere om projektet