En graduatestilling i MT Højgaard giver et godt indblik i virksomheden, et bredt netværk og muligheden for at prøve flere forskellige ting af, inden man sporer sig ind på, hvad man præcis vil arbejde med. Niklas Larsson er en af dem, som prøver arbejdslivet af som graduate.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

For Niklas Larsson førte en praktikplads til et job som studentermedhjælper, hvilket førte til en graduatestilling i MT Højgaard. Siden sommeren 2015 har han været ansat som graduate, og det giver ham mulighed for at arbejde i flere forskellige afdelinger i virksomheden.

- Stillingen er med til at udvikle min forståelse for processen omkring et projekt fra start til slut. Samtidig får jeg muligheden for at etablere et netværk på tværs i organisationen, udvikle mine kompetencer, og det gør mig i stand til at forstå forretningen rigtig godt, siger Niklas Larsson.

Netværk i virksomheden

Først var han ni måneder i Virtual Design and Construction (VDC), derefter var han udstationeret i Norge et halvt år, hvor han var med til at implementere brugen af VDC.

- I den stilling havde jeg flere hatte på. Normalt er der flere medarbejdere involveret i processen om at finde de rigtige kompetencer til at løse en opgave i VDC, men jeg var den eneste, der arbejdede med VDC, så jeg fik prøvet alle processerne af, siger Niklas.

Niklas er uddannet tømrer og har efterfølgende taget en uddannelse som bygningskonstruktør. Det var lidt et tilfælde, at han blev ansat i MT Højgaard.

- Min studiekammerat havde været til samtale på byggeriet af det nye Patienthospital på Rigshospitalet og havde hørt, at de søgte en ekstra medarbejder. Jeg kom i praktik i deres tømrerafdeling, efterfølgende blev jeg ansat som studentermedhjælper, og sommeren 2015 blev jeg ansat som graduate. Jeg synes, at det tekniske og digitale er spændende, så det er det, jeg gerne vil fokusere på. Og det er præcis på de områder, MT Højgaards forretning accelerer enormt for tiden, siger Niklas.

En graduate bliver fastansat og gennemgår et forløb over tre til tre et halvt år, hvor de kommer forbi flere forskellige afdelinger i virksomheden. Der er mulighed for at blive udstationeret, og som graduate får Niklas et netværk i hele virksomheden, da han kommer forbi flere forskellige afdelinger.

- Det giver et kæmpe netværk og er en rigtig god måde, at komme ind i virksomheden. Jeg synes, det er en rigtig god måde at blive introduceret til jobbet, at man også ved, hvordan de andre afdelinger arbejder. Det giver en masse muligheder for at arbejde på tværs af afdelingerne, og man kan fornemme, hvordan afdelingerne bedre kan samarbejde, siger Niklas.

Vejen frem

Niklas er nu ansat som tilbudsberegner i Tilbudsafdelingen, hvor han får en helt anden forståelse for virksomheden, og skal videre til en anden stilling i virksomheden om et par måneder.

- Det giver en forståelse for, hvordan tilbudsprocessen fungerer og jeg får øjnene op for, hvordan det kan arbejde sammen med VDC. Min endelige stilling skal have noget med VDC i forretningen at gøre, og gerne være noget visuelt teknisk på computeren, hvor jeg kan nørde dybt ned i teknikken. Jeg mener, at det er vejen frem at arbejde med 3D-modeller, og jeg kunne enten fortsætte på den gammeldags facon eller tage VDC i hånden og føre det frem, siger Niklas Larsson.

Som VDC-konsulent arbejdede han med projekter virtuelt og sikrede, at alle detaljer var tænkt igennem på forhånd. En yderligere effekt var, at alle ændringer blev regnet ind i projekteringsfasen, så man på projektet hurtigt kunne få et overblik over økonomien, som var forbundet med det.

- Jeg vil gerne kombinere mine byggetekniske kompetencer med digitaliseringen i MT Højgaard, med det formål at flytte virksomhedens kompetencer og forståelse for digitaliseringen. Det er nødvendigt med en blanding af de to ting, og det er et område, der er under konstant udvikling. Det er muligt at tænke ud af boksen, og vi skal gøre det, siger Niklas. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website