Mulighederne i MT Højgaards graduate-program åbnede døren til Frederik Riis-Pedersens karriere som BIM-specialist. I dag står mulighederne stadig i kø.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Frederik Riis-Pedersen er kommet hjem fra et par ugers videreuddannelse i BIM og VDC i USA. BIM og VDC er grundstenene i MT Højgaards strategi om at øge produktiviteten i bygge- og anlægsbranchen, og som BIM-specialist er Frederik med til at uddanne andre medarbejdere i arbejdet med BIM og VDC.

Under studietiden til bygningsingeniør i konstruktioner lå det dog ikke i kortene, at han skulle gøre karriere inden for digitalt byggeri. Men den mulighed åbnede sig i den sidste del af hans tid som graduate i MT Højgaard.

Fra entrepriseleder til BIM-specialist

Første del af forløbet arbejdede Frederik som entrepriseleder på byggeriet af Moesgaard Museum, hvor han også havde været i praktik i studietiden. Anden del var som entrepriseleder for tømrerentreprisen på opførelsen af Novo Nordisks nye hovedkontor.

- På Novo-byggeriet arbejdede jeg sammen med en BIM-koordinator, og jeg kunne se, at der var gode fremtidsmuligheder i det, så jeg ønskede, at sidste del af mit forløb skulle være i MT Højgaards BIM-afdeling. Nu er jeg blevet BIM-specialist og er med til at starte nye projekter op med Nyt Aalborg Universitetshospital som det seneste projekt. Derudover underviser jeg på vores interne kurser og holder oplæg om BIM og VDC både for kunder, studerende og på konferencer, siger Frederik Riis-Pedersen, der blev færdig med graduate-programmet i 2015.

Mulighed for videreudvikling

Muligheden for at gennemføre et graduate-program blev han opmærksom på i sin praktik på byggeriet af Moesgaard Museum, og det var en medvirkende årsag til, at Frederik valgte MT Højgaard.

- Programmet åbner muligheden for ikke at låse sig fast fra start, så i kombination med, at jeg fik lejlighed til at komme tilbage til Moesgaard, som var et virkelig interessant projekt, valgte jeg MT Højgaard, som også i sig selv er en spændende virksomhed.

Den beslutning er han glad for, for efter han blev færdig med graduate-programmet, står mulighederne stadig i kø.

- Jeg har lige gennemført tredje og sidste del af MT Højgaards projektlederuddannelse. Virksomheden byder på så mange muligheder for, at man kan gå i den retning, man føler er interessant, så man får hele tiden lov til at udvikle sine faglige kompetencer, siger Frederik Riis-Pedersen. 

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website