Find dig et fokusområde. Det råd vil Esben Durup Dickenson gerne give videre til studerende, der vil arbejde i MT Højgaard. Selv valgte han at fokusere på at arbejde med 3D-modeller.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
Se vores ledige stillinger

Da Esben Durup Dickenson kun manglede eksaminerne på HF for at blive færdig, besluttede han sig for, at det ikke rigtig var noget for ham. Han ville lave noget, der var mere aktivt, så han sprang fra og gik i gang med at uddanne sig til tømrer.

I fem et halvt år var han ansat i et tømrerfirma i hjembyen Viborg, hvor han blandt andet byggede huse og sommerhuse. Han tilbragte også to et halvt år i Norge, hvor han byggede skihytter på fjeldet og børnehaver og kontorer i Oslo, men ryggen begyndte at give problemer, og i perioder kunne han ikke bøje den af overbelastning.

- En kontrovers med en doven norsk byggeleder kombineret med mine rygproblemer, fik mig til at stoppe som tømrer og læse videre, siger Esben.

Han tog hjem fra Norge, pakkede lejligheden i Viborg til ære for København og begyndte at læse til bygningskonstruktør.

- Jeg har altid kunnet tegne i autoCAD og været god til det. På konstruktørskolen lærte vi at tegne 3D i revit, og det fangede min interesse og blev noget, jeg forfulgte, siger han.

Det skaffede ham et studiejob i et firma, der tegnede i 3D, og som havde et tæt samarbejde med MT Højgaard om det nye domicil til Novo Nordisk.

Hvad hjertet begærer

På den måde kom han med i opstartsfasen, da 3D-tegninger skulle implementeres i MT Højgaard.

- Da jeg skulle i praktik, fik jeg praktikplads i MT Højgaard, og så slog jeg rødder. Fra første dag følte jeg, at der var fremtid, muligheder og alt, hvad hjertet begærer indenfor byggeri i MT Højgaard, siger Esben.

Hans praktikbeskrivelse kom til at indeholde arbejdet med 3D-modeller, og det blev hans opgave at finde ud af, hvad de kunne bruges til, og hvordan de kunne implementeres i MT Højgaard. Efter praktikken blev han ansat som studenterhjælper, og havde på det tidspunkt oparbejdet så meget entrepriseansvar for membraner, glasvægge og speedgates, at han måtte skrive sin afsluttende bachelor om aftenen, mens han arbejdede på fuld tid.

Høje ambitioner

Esben har arbejdet med 3D-modeller i projekteringen på Novo Nordisk og på Nordeas nye domicil, og er nu blevet udnævnt til procesleder på et boligbyggeri, hvor MT Højgaard skal opføre fire punkthuse og et gadehus til beboelse.

- Mit arbejde kommer til at bestå i at bruge BIM i arbejdsprocesser i udførelsesfasen og at sørge for, at der er fremdrift i byggeriet. Til det skal jeg lave opfølgninger på om tidsplanerne overholdes ved hjælp af registrering ud fra 3D-modellen og det udførte arbejde, siger han.

MT Højgaards strategi og omdrejningspunkt om at være best in class i VDC sætter streg under, at Esben er havnet det rigtige sted.

- Jeg synes det er fedt at arbejde i et stort firma, for det giver rigtig mange muligheder. Hvis jeg vil fremad, kan jeg gøre det her. Jeg kan prøve forskellige ting af, og det er med til at gøre mig mere kompetent og stærkere, så jeg i fremtiden eventuelt kan blive projektleder eller projektchef, siger han.

Han understreger, at man ikke nødvendigvis skal have ambitioner om at blive leder for at arbejde i MT Højgaard.

- Du skal finde et fokusområde, og så skal du gå efter det, uanset om det er projektering, entrepriseledelse, arbejdsmiljø og sikkerhed eller procesledelse. Der er mange muligheder i MT Højgaard, men det er ikke fordi, du nødvendigvis skal arbejde dig videre op i organisationen, siger Esben.

Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website