Der er højt til loftet i en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder, MT Højgaard, hvor Claus Ottow Jensen bruger sine tekniske færdigheder og ledelseskompetencer til at bygge større.

Er du interesseret i en karriere i MT Højgaard?
kontakt os

Masser af ansvar

Claus Ottow Jensen er chef på byggeriet af det Nye Aalborg Universitetshospital (NAU), et supersygehus på 155.000 kvadratmeter og med et byggebudget på 600 millioner kroner. 

Det er et stort ansvar, for i MT Højgaard får man som medarbejder ansvar og mulighed for at udvikle sine kompetencer. Det mærkede Claus allerede, da han som studerende var i praktik i MT Højgaard, og fik masser af ansvar fra dag ét. Claus faldt for den kultur, så han skrev speciale med MT Højgaard som case. Efter endt uddannelse blev Claus’ interesse gengældt, og på den måde fik Claus tilbudt et job i MT Højgaard, hvor han skulle sikre byggekvaliteten af et kontordomicil i Holstebro.

Intern projektlederuddannelse

Siden er ansvaret kun blevet større. Som MT Højgaard-medarbejder begynder udviklingen med det samme, for alle nye medarbejdere begynder på en intern projektlederuddannelse

- Det var derfor, jeg valgte MT Højgaard. Jeg var ikke færdig med at udvikle mig, og her havde jeg mulighed for at uddanne mig yderligere og skærpe mine kompetencer, fortæller Claus og fortsætter: - MT Højgaard er en videnvirksomhed, hvor der er spændende og høje ambitioner om at udvikle byggeriet og branchen.

Det er blandt andet derfor, man som medarbejder får mulighed for at uddanne sig og få mere ansvar og masser af praktisk erfaring. Men som Claus siger; du kan jo ikke være verdensmester i alting. Netop fordi MT Højgaard er så stor og alsidig en virksomhed, er der altid mulighed for at samarbejde med andre erfarne kolleger og sparre med supportfunktionerne om fx jura, økonomi, sikkerhed og arbejdsmiljø.

De nyeste teknologier i branchen

Efter projektet i Holstebro blev Claus tilknyttet forskellige byggerier i Jylland, inden han landede i Århus, hvor han var med til at opføre byggeriet af det nye supersygehus i Skejby og nu i Aalborg på NAU. Claus’ karriere har således taget hurtig fart, og han har da også ambitioner om på sigt at stå for de overordnede strategier for store byggeprojekter.

Derfor er han glad for, at han nu får en masse erfaring ind under huden og prøver kræfter med alle aspekter af bygge- og anlægsprocesserne og de nyeste teknologier i branchen. Det gælder for eksempel værktøjer som BIM og VDC, der gør, at projekter planlægges og visualiseres digitalt, inden selve byggeriet går i gang.

Læs mere om VDC

Det betyder for eksempel, at kunden kan se det færdige byggeri på forhånd, og at alle parterne omkring byggeriet er med ombord fra starten af projektet. Claus’ job på NAU er netop at have kontakten med byggeriets parter og sikre kvaliteten og økonomien. Han sørger blandt andet for, at kunden er glad og tilfreds med byggeriet, at formændene er opdaterede, og at alle er enige om, hvor de er på vej hen.

- Det er ikke noget, du som ingeniør lærer på studiet, men det lærer du her, forsikrer Claus.

At se byggeriet skyde op

Til gengæld går den teoretiske viden fra studiet op i en højere enhed med den praktiske erfaring på byggepladsen. Claus kan bruge værktøjerne fra studiet til at sikre, at byggeriet skrider frem som det skal, samtidig med at han fra sit kontor på byggepladsen kan have en løbende dialog med byggeriets parter. 

At have kontor i skurbyen er noget af det bedste for ingeniøren i Claus, det er fedt at være en del af byggepladsen og se byggeriet skyde op.

 
Til toppen

Denne side gør brug af cookies. Ved at browse videre accepterer du brugen af dette Læs mere om cookies

Du forlader nu MT Højgaards website for at besøge MTH GROUPs website